Boek: ‘The measure of love is loss’

‘Het verlies van een dierbare is een van de ingrijpendste en verdrietigste gebeurtenissen in een mensenleven. Dit verlies verandert het leven voor altijd’. Dit was de drijfveer voor Berny Zeekaf tijdens haar afstudeerproject.

Haar werk gaat over jongeren na het overlijden van iemand die hem of haar lief was. Tineke of Gertie gaat met je in gesprek, en wacht dan ‘het moment’ af.  Het moment dat je loslaat, in jezelf keert met een bepaalde emotie. Er wordt niet meer geposeerd, en je bent terug bij het verdriet dat er even mag zijn.

30 jongeren werkten mee aan dit project, waaronder jongeren van ‘Mijn masker af.’ Dit project was te zien tijdens unfrAmed, de expositie van alle afstuderenden. Omdat het zonde is om verder niks meer met de foto’s te doen, hebben we samen besloten om een boek te maken van deze foto’s: ‘The measure of love is loss’. Buiten de foto’s staan in dit boek quotes en korte stukjes tekst bij de foto’s, die door de jongeren zelf zijn gezegd.

Wanneer je ook met je eigen portret in dit boek wil kan dat. Tineke of Gertie zal dan met je in gesprek gaan waarbij Berny ondertussen foto’s maakt. Je mag je hierbij zo bloot geven als je zelf wil, en wanneer je wil stoppen is dit ook mogelijk. Lijkt je dit wat? Vul dan het contactformulier van deze site in, en dan nemen we vanzelf contact met je op.

Want verdriet mag er zijn!

IMG_2787 masker 1

                                                 masker 2